Кількість
|
Вартість
|
||
|
Загальне враження: відомий IPA, охмелене, гірке, досить сухе пиво. Досить "живе", незалежно від підвиду. Надмірна різкість і щільність тіла будуть недоліками, оскільки яскраві смаки та аромати "перетинатимуться" з хмелем та іншими складовими.
Аромат: виразний та хмільний.
Вигляд: колір залежить від конкретного підвиду IPA, у цьому рецепті - темно-мідний. Пиво має вийти досить прозорим, на за рахунок сухого охмелення невелика "каламутність" буде присутня, це нормально для цього стилю.
Смак: хмільний смак від помірно-незначної до високої інтенсивності, з профілем, характерним сортам, які використовують у конкретному підстилі. Хмелева гіркота від помірно-високої до дуже високої, знову ж таки залежно від підстилю. Солодовий профіль від стриманого до середньої інтенсивності відповідно до конкретного виду спеціального IPA. Типовим буде фінал від сухого до середньосухого. У міцних версіях можна помітити чисті алкогольні ноти. Різні підстилі можуть демонструвати додаткові солодові або дріжджові відтінки.
Бельгійський житній IPA - Belgian Rye IPA
Вміст алкоголю (за обсягом): - 6,6%
Початкова щільність сусла: - 17%
Кінцева щільність сусла: - 3 %
Гіркота (IBU): - 46 (сильна, явна, помітна, приємна)
Кольоровість сусла (EBC): - 30 (від темно мідного до коричневого)
Солод (мелений): - 6,1 кг: пейл ель, віденський, житній, пшеничний, карабогеміан, карамельний житній, караамбер.
Хміль: - Амарілло (США) 50 грам, Аріана (Німеччина) 50 грам.
Дріжджі: - S-04 Fermentis
Інші інгредієнти: - Глюкоза, освітлювач.
Рецептура та покрокова відео-інструкція: https://www.youtube.com/watch?v=Nivy6dGDfgg