Кількість
|
Вартість
|
||
|
Клон пива Hobgoblin Dark Ale - пиво з яскраво вираженим смаком кави та іриски, приємною м'якою гіркотою словенського хмелю Голдинг, і збалансованим фруктовим післясмаком.
У цьому рецепті перша порція хмелю додається у варочник на стадії перекачування сусла із заторника - "Охмелення першого сусла" (FWH - First wort hopping).
Примітка: Зазвичай ароматичні олії нерозчинні і випаровуються під час кип'ятіння. Однак, якщо дати хмелю настоятися в суслі перед кип'ятінням, у олій буде більше часу для окислення до розчинних сполук, а це означає, що є велика ймовірність того, що ці олії залишаться в пиві під час кип'ятіння і додадуть додаткову складність хмелю готовому продукту.
Подається охолодженим при температурі 12-14*С.
Особливості рецепту: Рекомендована температура бродіння 19-21*С.
Орієнтовний час бродіння сусла – 8-9 днів.
Опційно: Для отримання максимально якісного продукту для приготування цього пива краще використовувати м'яку воду (зі зниженим вмістом сульфатів і карбонатів).
Опційно: Карбонізоване пиво витримати 2-3 тижні за температури 4-5*С.
Складність рецепту: 2 з 5 (не складний)
Вміст алкоголю (за обсягом): - 5,5%
Початкова щільність сусла: - 13 %
Кінцева щільність сусла: - 2,0%
Гіркота (IBU): - 25 (легка, приємна)
Кольоровість сусла (SRM): - 17 (темно-коричневий)
Солод (мелений): - 4,7 кг : Богемський Пілснер, Карамюнх 3, Карафа спешл 1.
Хміль: - 50 грам: Нозерн Брюуер
Дріжджі: - Danstar Nottingham
Інші інгредієнти: - Глюкоза, освітлювач каррагинан.
Рецептура та покрокова відео-інструкція: https://www.youtube.com/watch?v=Nivy6dGDfgg