Кількість
|
Вартість
|
||
|
Каррагінан, Караген - сімейство лінійних сульфатних полісахаридів, що отримуються з червоних морських водоростей. Назву отримано від одного з видів таких водоростей, що росте біля берегів Ірландії. Студентисті екстракти з водорості Chondrus crispus («ірландський мох») використовувалися як харчові добавки протягом сотень років.
Каррагінан - це природний гелеутворювач, що отримується при переробці червоних морських водоростей методом екстракції з подальшим очищенням від органічних та інших домішок - багаторазовим осадженням, фільтрацією та промиванням у воді та спирті. Залежно від ступеня очищення розрізняють рафіновані та напіврафіновані карагенани.
Очищує, освітлює. Сприяє коагуляції білка у пивному суслі. 1-2 чайні ложки на 20 літрів.
Вноситься в кипляче сусло за 10-15 хвилин до кінця варіння. Бажано залити теплою водою 100-150 мл за 30-40 хв перед додаванням в сусло.