Кількість
|
Вартість
|
||
|
Пластівці з рису.
Застосування: Світлі, темні сорти, міцне, спеціальне пиво, всі сорти.
Призначення: Практично не впливають на смак пива, але водночас надають пиву "сухіший", легкий смак, особливо властивий таборам. Знижують каламутність пива, роблять яскравіше хмелеву гіркоту, а аромат хмелю в пиві стає більш вираженим і чітким.
Підготовка до використання: Рекомендується замочити в невеликій кількості теплої води на 20 хвилин перед використанням. Додаються безпосередньо в затор для перетворення крохмалю, що міститься в пластівцях, в зброджувані цукру.
Особливості: Не забувайте, що пластівці - це нескладина, у заторі має бути достатньо ферментів, щоб оцухрити даний продукт. Тому використовуйте лише якісний високоферментований солод із високою діастатичною силою. Завжди перевіряйте йодною пробою процес оцукрювання. З використанням нескладання час затирання може істотно збільшитися
Можлива частка у засипі: до 15 %
Кольоровість сусла, од. EBC - 1-2