Кількість
|
Вартість
|
||
|
Класичний сухий ірландський стаут - цей сорт пива трохи ароматніший і трохи гірший, ніж класичний солодкий стаут. Має насичений чорний колір, бархатистість смаку цьому пиву надає смажений ячмінь і ячмінні пластівці.
Складність приготування: 3 з 5 (середня, через наявність у рецепті пластівців ячменю особливу увагу потрібно звернути на повну конвертацію крохмалю в заторі методом йодної проби, у разі позитивного результату проби після 60 хвилин потрібно продовжити час оцукрювання затору на 10-15 хвилин , Потім знову зробити йодну пробу.)
Вміст алкоголю (за обсягом): - 4,8%
Початкова щільність сусла: - 11,5%
Кінцева щільність сусла: - 2,0%
Гіркота (IBU): - 33 (помітна, помірна гіркота)
Кольоровість сусла (SRM): - 34 (шоколадно-чорний)
Солод (мелений): - 4,5 кг: Пейл Ель, Палений ячмінь, вівсяні пластівці.
Хміль: - Іст Кент Голдінг.
Дріжджі: S-04
Інші інгредієнти: - Глюкоза, освітлювач
Рецептура та покрокова відео-інструкція: https://www.youtube.com/watch?v=Nivy6dGDfgg